Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo sesampanert kylling med rød spisskål og tahinidressing

Lavkarbo sesampanert kylling med lun spisskålsalat

Allergener: Sesamfrø, Soya
Tid: 50 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 834kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Sesampanert kylling

  • 300 g lårfilet av kylling
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,25 ts pepper
  • 75 g sesamfrø (mer etter behov)

Lun spisskålsalat

  • 350 g rød spisskål
  • 100 g rosenkål
  • 75 g knaskerøtter (små gulrøtter)
  • 1 hvitløksfedd
  • Olje til steking
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss kyllingfond
  • 2 ss hakket syltet ingefær
  • Salt og pepper
  • 2 porsjoner tahinidressing

Fremgangsmåte

Marinering av kylling

  • Kutt lårfileten i like store biter.
  • Bland soyasaus, olivenolje, sitronsaft og pepper i en skål eller frysepose. Bland inn strimlet kylling. Legg i kjøleskap i minst 30 minutter.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Smør ovnsristen med litt olje. Vend kyllingbitene i sesamfrø og legg på risten. Spray over litt ekstra olje.
  • Sett risten på midterste rille og plasser et bakebrett med bakepapir i raden under, så slipper du gris i ovnen. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
    Sesampanert kyllingfilet

Lun spisskålsalat

  • Kutt rød spisskål i tynne strimler, del rosenkål i tre biter og rasp gulrot med rivjern. Knus hvitløksfedd med en kniv.
  • Varm olje og hvitløk i en stor gryte til medium temperatur. Hell i vann, kraft og sitronsaft og varm opp til det bobler.
  • Rør inn grønnsakene og surr i gryten i noen minutter til grønnsakene faller sammen. Rør inn syltet ingefær og smak til med salt og pepper.
  • Server sesampanert kylling med lun spisskålsalat og tahinidressing.

Merknader

Oppskrift på tahinidressing

Næringsinnhold

Kalorier: 834kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 46g | Fett: 66g