Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kylling i form

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KYLLING I FORM MED KARRI

Allergener: Melk
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 676kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • Meierismør til steking
  • 4-5 små champignon i skiver
  • 0,5 løk finhakket
  • 400 gram kyllingfilet eller kyllingkjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ts karri
  • Salt og pepper
  • 125 gram kremost naturell
  • 300 gram creme fraiche
  • 0.25 hodekål strimlet
  • 0,5 blomkål i små buketter
  • 150 gram revet ost til topping

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Stek champignon i en panne med smør, til den faller sammen. Legg over i en skål.
  • Stek hakket løk i smør, stekes til løken blir blank. Stek strimlet kyllingfilet eller kyllingkjøttdeig, sammen med løken. Tilsett tomatpuré, karri, salt og pepper.
  • Bland inn kremost og creme fraiche, og la dette putre i et par minutter.
  • Kutt kål i strimler og blomkål i små buketter før du legger dette i en ildfast form. Hell over kjøttsausen og bland sausen godt inn i grønnsakene. Topp med revet ost og champignon.
  • Stekes på nest nederste rille i 30 minutter. La formen hvile i noen minutter før du forsyner deg, slik at sausen tykner.

Næringsinnhold

Kalorier: 676kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 35g | Fett: 54g