Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo gryterett

Lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Selleri
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 965kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Gryterett

  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 150 g sellerirot
  • 75 g champignon
  • 50 g paprika
  • Meierismør til steking
  • 300 g kjøttdeig av storfe
  • 1,5 dl kremfløte
  • 150 g baconost
  • 0,5 dl vann
  • 1 ss rød pesto
  • Salt og pepper

Blomkålpuré

  • 350 g blomkål
  • 2 ss meierismør
  • 2 ss revet cheddarost
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Gryterett

  • Kutt sjalottløk i små terninger og finhakk hvitløk. Rens selleriroten og del den i terningen. Kutt champignon i skiver og paprika i strimler.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek sjalottløk og champignon til det blir mørt. Bland inn kjøttdeig og hvitløk, og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.
  • Bland inn sellerirot og paprika og la dette surre i gryten et par minutter.
  • Tilsett kremfløte, baconost, vann og rød pesto. Bland godt og la gryten småputre til selleriroten er mør, ca. 10 min koketid. Smak til med salt og pepper.

Blomkålpuré

  • Skjær blomkål i små buketter og stilken i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. 10 min koketid.
  • Hell av vannet og tilsett smør. Lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser eller en foodprosessor. Rør inn revet cheddarost, salt og pepper.

Næringsinnhold

Kalorier: 965kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 49g | Fett: 78g