Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo proteinrundstykker

Lavkarbo proteinrundstykker

Allergener: Egg, Melk, Nøtter, Sesamfrø
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 6 stk.)
Kalorier: 255kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 200 gram cottage cheese
  • 35 gram smeltet meierismør
  • 4 egg
  • 50 gram mandelmel (ikke fettredusert)
  • 30 gram pofiber
  • 50 gram sesamfrø
  • 2 ss fiberhusk
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Til topping: pensles med pisket egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland cottage cheese, smeltet smør og egg i en blender til en jevn røre.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett cottage cheeseblandingen.
  • La deigen hvile i ca. 10 minutter. På denne tiden trekker fibrene til seg væsken og deigen blir fast.
  • Deigen skal være litt klissete. Fukt hendene med vann eller olje før du ruller ut rundstykkene. Legg på et bakebrett med bakepapir.
  • Pensle med pisket egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 20-25 min. Sjekk underveis.
  • Oppbevares noen dager i romtemperatur eller i frysen for lengre holdbarhet.

Merknader

Server lavkarbo proteinrundstykker med ditt favorittpålegg eller som brød til en god suppe. For eksempel denne gode lavkarbo tomatsuppen.

Næringsinnhold

Kalorier: 255kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 14g | Fett: 20g