Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo focaccia

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FOCACCIA

Allergener: Egg, Melk, Nøtter, Sesamfrø
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 2 brød=8 porsjoner)
Kalorier: 191kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 200 gram cottage cheese
  • 35 gram smeltet meierismør eller olje fra fetaostglass
  • 4 egg
  • 50 gram mandelmel ikke fettredusert
  • 30 gram pofiber
  • 50 gram sesamfrø
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt

Toppingforslag

  • Oliven i skiver
  • Cherry tomater i skiver
  • Fetaost i olje og krydder
  • Maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland cottage cheese, smeltet smør/olje og egg i en blender og lag en klumpfri masse.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett cottage cheese blandingen. Bland til en deig.
  • Smør to brødformer med rikelig mengde olje fra fetaostglasset.
  • Del deigen i to og smør deigen utover i brødformene.
  • Hakk oliven og cherry tomater i skiver og dytt dette lett ned i deigen. Pensle over fetaostolje i begge formene. Sørg for at du får med deg krydderet som ligger i bunnen av glasset. Del fetaosten i to og dytt disse lett ned i deigen. Strø maldonsalt på toppen.
  • Stekes på midterste rille i 25-30 minutter. Sjekk underveis.

Merknader

Server lavkarbo focaccia til en god suppe eller spis det med ditt favorittpålegg.

Næringsinnhold

Kalorier: 191kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 10g | Fett: 15g