Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo boller med mandelmel 2.0

Lavkarbo boller med mandelmel 2.0

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 6 boller)
Kalorier: 316kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 4 egg + 1 egg til pensling
  • 150 g gresk yoghurt
  • 75 g smeltet meierismør
  • 125 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 30 g finesse bakesukker
  • 25 g fiberhusk (psyllium)
  • 10 g pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Pisk godt sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Samle deigen i bunnen av bollen med en slikkepott og la stå i 10 min.
  • Deigen skal være fuktig, men den kan fint rulles i hendene. Form til boller i hendene og legg på et stekebrett med bakepapir.
  • Pensle bollene med pisket egg.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 25 min, til bollene er gylden. Avkjøl på rist.
  • Oppbevar i en plastpose i noen dager i romtemperatur eller frys ned for lengre holdbarhet.

Næringsinnhold

Kalorier: 316kcal | Karbohydrater: 2.6g | Protein: 13g | Fett: 27g