Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Hakk sjalottløk i små terninger. Rens sellerirot og kutt i terninger. Kutt blomkål i små buketter og purre i små biter.
Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk og pure til løken blir myk.
Rør inn kremfløte, kremost, sitronsaft, hvitvinseddik, muskat, salt og pepper. Kok opp og la putre i ca. 5 min.
Kok opp rikelig med vann i en kjele. Kok sellerirot i ca. 5 min. Skru ned temperaturen til rett under kokepunktet og legg blomkål og torskefiletene i vannet. La trekke i ca. 7 min, til fisken flaker seg.
Hell av kokevannet og rør fisk og grønnsaker i fløtesausen. Rør godt slik at fisken deler seg i mindre biter. Hell blandingen i en ildfast.
Kvern baconsvor i en foodprosessor til fint mel. Bland med raspet parmesan. Strø blandingen over formen.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 12 min, til gratengen er gylden. La formen hvile i noen minutter før den serveres.
Stek baconterninger sprø i en stekepanne med smør. Stek rekene sammen med baconet de siste par minuttene slik at de blir varm. Strø over persille.
Server fiskegratengen med stekt bacon og reker.