Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo fiskegrateng

Lavkarbo fiskegrateng

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Fisk, Melk, Selleri, Skalldyr, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 819kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 400 g torskefilet uten skinn
  • 2 sjalottløk
  • 250 g sellerirot
  • 250 g blomkål
  • 50 g purre
  • Meierismør til steking
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g kremost naturell
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,25 ts malt muskat
  • Salt og pepper
  • 50 g baconsvor
  • 25 g revet parmesan

Topping

  • 1 ss meierismør
  • 150 g baconterninger
  • 150 g pillede reker
  • 1 ss tørket persille

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Hakk sjalottløk i små terninger. Rens sellerirot og kutt i terninger. Kutt blomkål i små buketter og purre i små biter.
  • Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk og pure til løken blir myk.
  • Rør inn kremfløte, kremost, sitronsaft, hvitvinseddik, muskat, salt og pepper. Kok opp og la putre i ca. 5 min.
  • Kok opp rikelig med vann i en kjele. Kok sellerirot i ca. 5 min. Skru ned temperaturen til rett under kokepunktet og legg blomkål og torskefiletene i vannet. La trekke i ca. 7 min, til fisken flaker seg.
  • Hell av kokevannet og rør fisk og grønnsaker i fløtesausen. Rør godt slik at fisken deler seg i mindre biter. Hell blandingen i en ildfast.
  • Kvern baconsvor i en foodprosessor til fint mel. Bland med raspet parmesan. Strø blandingen over formen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 12 min, til gratengen er gylden. La formen hvile i noen minutter før den serveres.
  • Stek baconterninger sprø i en stekepanne med smør. Stek rekene sammen med baconet de siste par minuttene slik at de blir varm. Strø over persille.
  • Server fiskegratengen med stekt bacon og reker.

Næringsinnhold

Kalorier: 819kcal | Karbohydrater: 7.7g | Protein: 49g | Fett: 65g