Go Back
+ servings
Kylling i ostesaus

OPPSKRIFT PÅ KYLLINGLÅR I OSTESAUS

5 fra 2 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 45 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 772kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 38g | Fett: 66g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 4 kyllinglår krydret og ferdigstekt (varier antallet selv)
  • 3 champignon
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 squash
  • 2 dl fløte
  • 300 gram creme fraiche
  • 125 gram Tine kremost med afrikansk smak
  • 75 gram ost revet
  • Evt. fersk koriander og blomkålris med mandler til servering

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt grønnsakene i små biter og legg de i bunnen av en ildfast form. Formen må være stor nok til å få plass til antall kyllinglår du ønsker å gratinere.
  • Bland matfløte, creme fraiche og kremost enten i en bolle eller i en kjele. Varmen du sausen blir den lettere å få klumpfri. Noen klumper går også fint. Hell ostesausen over grønnsakene og rør dette godt sammen.
  • Legg kyllinglårene over sausen og trykk de litt ned. Strø over ønsket mengde revet ost.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 25-30 minutter. Følg med underveis. Osten skal bli gylden. Strø gjerne over fersk koriander før servering.

Kommentar

Server kyllinglår i ostesaus til en enkel salat eller til blomkålris med mandler, som du finner oppskrift til her.