Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo pesto-torsk med blomkålris og soltørket tomat

Lavkarbo ovnsbakt pesto-torsk med blomkålris og soltørket tomat

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Fisk, Melk
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 492kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Torsk

  • 2 stk. torskefileter (ca. 125 g per stk.)
  • Salt og pepper
  • 2 ss grønn pesto
  • Olivenolje til steking
  • 50 g seterrømme
  • 2 sitronbåter

Blomkålris med soltørket tomat

  • 300 g blomkålris
  • 0,25 rødløk
  • 4 ss pinjekjerner
  • 3 ss hakket soltørket tomat
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Strø salt og pepper på torskefiletene, før du smører de med pesto. Smør en ildfast for med olivenolje og legg filetene i formen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min. Når fisken flaker seg er den klar.
  • Rens og rasp blomkål med et rivjern eller i en foodprosessor, dersom du ikke har kjøpt ferdig raspet blomkålris. Kutt rødløk i små terninger.
  • Stek pinjekjerner i en tørr stekepanne i noen minutter, til de blir lett gylden. Legg over i en skål.
  • Varm olje i stekepannen til medium temperatur. Stek rødløk i 5 min. før du tilsetter blomkålris, soltørket tomat og pinjekjerner, stek i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server retten med seterrømme og sitron.

Næringsinnhold

Kalorier: 492kcal | Karbohydrater: 8.3g | Protein: 32g | Fett: 35g