Go Back
+ servings
Bakt torsk med pesto

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO OVNSBAKT TORSK MED PESTO

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin
Tid: 40 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 520kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 56g | Fett: 24g
Allergener
Fisk
Nøtter
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Torsk

  • 500 gram torsk
  • Salt og pepper
  • 4 ss grønn pesto

Sellerirot fries

  • 1 sellerirot (selleriroten krymper en del i ovnen)
  • Salt og pepper
  • Olje

Hjemmelaget salsa

  • 4 tomater
  • 0,5 rødløk
  • 1 ts ingefær finhakket
  • 1 vårløk i skiver
  • 1 never fersk koriander hakket
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 lime saften
  • 1 ss olivenolje

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Skjær av det ytterste skallet på selleriroten før du skjærer den i tynne staver. Legg stavene i en brødpose, hell over litt olje og strø over salt og pepper. Vend dette godt inn. Legg stavene spredt utover et bakebrett med bakepapir. Sett inn i ovnen på midterste rille i 30 minutter. Vend stavene underveis.
  • Strø salt og pepper på torskefiletene, før du smører hver filet med ca. 1 ss pesto per stk. Legg fisken i en ildfast form. Sett inn i ovnen, sammen med selleriroten. Fisken settes inn i ovnen 15 minutter etter selleriroten. Slik at fisken får steketid på ca. 15-20 minutter. Sjekk at fisken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
  • Lag hjemmelaget salsa ved å kutte tomatene i to, før du fjern en god del av væsken som er inni tomaten. Bruk bare tomatkjøttet. Kuttes så i små biter.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og bland dette godt inn.

Kommentar

Server ovnsbakt torsk med pesto på en seng av hjemmelaget salsa og med sellerirotfries.