Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo bringebærmousse

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BRINGEBÆRMOUSSE

Allergener: Melk
Tid: 2 timer
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 309kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 300 gram frosne bringebær
  • 5 ss finesse bakesukker (eller annen søtning)
  • 1 ss sitronsaft

Garnityr

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann. La de bløtlegge seg i ca. ti minutter.
  • Kok opp frosne bringebær sammen med søtning og sitronsaft. Når bærene er flytende kjører du de i en blender. Hell sausen gjennom en sil, slik at mesteparten av frøene fjernes.
  • Hell bærsausen tilbake i kjelen. Klem ut vannet fra gelatinplatene før du legger de i kjelen med bærene. Rør dette godt inn, slik at gelatinen løser seg opp. Sett dette kjølig.
  • Pisk krem til kremfløte. Tilsett bærsausen i kremen etter at den har kjølnet seg til romtemperatur. Blandes godt sammen.
  • Hell bringebærmoussen i fire glass eller serveringsskåler og sett kjølig i minimum én time.
  • Topp glassene med bringebær og evt. sukkerfri sjokolade og sitronmelisse.

Næringsinnhold

Kalorier: 309kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 5g | Fett: 28g