Skjær champignon i skiver og del de største kantarellene i to. Dersom de er små beholder du de som de er.
Varm en stekepanne til medium temperatur. Tilsett soppen og surr dette i en tørr stekepanne. Strø over salt og pepper og tilsett ingefær og chili. Når soppen har begynt å falle sammen tilsetter du ett eggeglass med vann. Vannet bidrar til å hente frem mer av den gode soppsmaken. Surr dette frem til vannet har dampet. Hell soppen over i en medium stor ildfast form.
Smelt smør eller kryddersmør i en stekepanne og surr sjalottløken til den blir blank.
Tilsett blåmuggost, fløte og creme fraiche. Bland dette godt sammen helt til blåmuggosten smelter. La dette surre i pannen i et par minutter, frem til sausen tykner. Den skal fremdeles være litt rennende.
Hell ostesausen over soppen og vend dette godt inn i soppblandingen.
Strø over revet ost før du setter formen på midterste rille i ovnen. Stekes i 15-20 minutter, til osten er gylden.
Merknader
Server gratinert soppstuing som et nydelig tilbehør til kjøtt eller fisk.