Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo pai

Lavkarbo pai med sopp og bacon

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 1 time
Porsjoner: 1 pai (1 pai gir porsjoner)
Kalorier: 1048kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Utstyr

  • 28 cm paiform

Ingredienser

Bunn

  • 100 gram meierismør romtemperert
  • 1 egg
  • 150 gram mandelmel
  • 30 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 0.5 ts salt

Fyll

  • 250 gram sopp (for eksempel aromasopp, champignon eller kantarell)
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 2 never spinat fersk eller frossen (bruker du frossen trenger du ca. 2 små blokker)
  • 300 gram creme fraiche
  • 4 egg
  • 50 gram revet ost til sausen
  • 100 gram revet ost til topping
  • 100 gram bacon i strimler

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Dette skal bli en jevn og fast deig.
  • Smør en paiform med smør eller olje. Størrelse 28 cm i diameter.
  • Trykk deigen ut i paiformen og opp langs siden på formen. Bruk litt tid på dette slik at deigen blir jevn. Bruk en gaffel til å trykke flere hull i bunnen, slik at den ikke blåser seg opp i ovnen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Følg med underveis. Den skal bli gylden.
  • Stek sopp og løk sammen i en stekepanne med smør. Dryss over salt og pepper.
  • Legg spinat i stekepannen og surr dette sammen med soppen.
  • Bland sammen creme fraiche, egg og revet ost til sausen i en bolle.
  • Legg soppblandingen over paibunnen og hell over creme fraiche-blandingen. Dryss over revet ost og legg bacon på toppen av osten.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 20 – 30 minutter, frem til fyllet er fast og osten har blitt gylden.

Merknader

Server gjerne paien med en digg salat. 

Næringsinnhold

Kalorier: 1048kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 39g | Fett: 95g