Gå tilbake
+ porsjoner
Pinnekjøtt med lavkarbo tilbehør

Dampet pinnekjøtt med alternativt tilbehør

Allergener: Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 4 timer
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 1824kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Utstyr

  • Bjørkepinner eller rist

Ingredienser

Pinnekjøtt

  • 1 kg pinnekjøtt (beregn 500 g per person)

Orange grønnsakspuré

  • 400 g sellerirot
  • 100 g snacks-gulerøtter (eller vanlig gulrot)
  • 0,5 dl kremfløte
  • Muskat
  • Salt og pepper

Finsnittet rosenkål

  • 300 g rosenkål
  • 1 ss meierismør
  • 4 ss pinnekjøtt kraft (evt. kjøttkraft)
  • 2 ts eplecidereddik
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Pinnekjøtt

  • Tørket og saltet pinnekjøtt skal legges i vann i 24-30 timer før det dampes, slik at store deler av saltet fjernes. Se på pakken hvor lenge ditt kjøtt skal utvannes. Bruk gjerne lunkent vann, for å fremskynde prosessen, dersom du kommer sent i gang med utvanningen.
  • Pinnekjøttet skal dampes i 3-4 timer. Legg bjørkepinner eller rist i bunnen av en kjele, slik at kjøttet kommer opp fra vannet som skal fylles i bunnen av kjelen. Legg kjøttet lagvis oppover i kjelen og fyll vann opp til toppen av bjørkepinnene eller risten.
  • Kok opp vannet og la det dampkoke i 3-4 timer. Fyll på med vann underveis som vannet damper bort. Når kjøttet løsner fra beinet er det ferdig.

Orange grønnsakspuré

  • Rens sellerirot og del den i terninger. Kutt snacks-gulrøtter i samme tykkelse som selleriroten. Legg grønnsakene i kjele og fyll opp med vann. Kok til grønnsakene er mør, ca. 10 min koketid.
  • Hell av kokevannet og tilsett fløte. Lag en jevn puré med en stavmikser eller i en foodprosessor. Smak til med muskat, salt og pepper.

Finsnittet rosenkål

  • Kutt av stilken på rosenkålen og fjerne blader som er brune. Kutt deretter i tynne skiver.
  • Varm pinnekjøtt kraft, smør og eplecidereddik i en stekepanne eller stor kjele til medium temperatur. Tilsett rosenkål og stek til den er mør.
  • Rør inn kruspersille og smak til med salt og pepper.

Næringsinnhold

Kalorier: 1824kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 114g | Fett: 144g