Tørket og saltet pinnekjøtt skal legges i vann i 24-30 timer før det dampes, slik at store deler av saltet fjernes. Se på pakken hvor lenge ditt kjøtt skal utvannes. Bruk gjerne lunkent vann, for å fremskynde prosessen, dersom du kommer sent i gang med utvanningen.
Pinnekjøttet skal dampes i 3-4 timer. Legg bjørkepinner eller rist i bunnen av en kjele, slik at kjøttet kommer opp fra vannet som skal fylles i bunnen av kjelen. Legg kjøttet lagvis oppover i kjelen og fyll vann opp til toppen av bjørkepinnene eller risten.
Kok opp vannet og la det dampkoke i 3-4 timer. Fyll på med vann underveis som vannet damper bort. Når kjøttet løsner fra beinet er det ferdig.
Orange grønnsakspuré
Rens sellerirot og del den i terninger. Kutt snacks-gulrøtter i samme tykkelse som selleriroten. Legg grønnsakene i kjele og fyll opp med vann. Kok til grønnsakene er mør, ca. 10 min koketid.
Hell av kokevannet og tilsett fløte. Lag en jevn puré med en stavmikser eller i en foodprosessor. Smak til med muskat, salt og pepper.
Finsnittet rosenkål
Kutt av stilken på rosenkålen og fjerne blader som er brune. Kutt deretter i tynne skiver.
Varm pinnekjøtt kraft, smør og eplecidereddik i en stekepanne eller stor kjele til medium temperatur. Tilsett rosenkål og stek til den er mør.
Rør inn kruspersille og smak til med salt og pepper.