Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo biff szechuan

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BIFF SZECHUAN

Allergener: Peanøtter, Sesamfrø, Soya, Sulfitter
Tid: 1 time 45 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 357kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Biffkjøtt

  • 300 gram biff i strimler
  • 1,5 ts bikarbonat/natron
  • 1 ts salt
  • 1 ss vann
  • Nøytral olje til steking

Szechuansaus

  • 1 ss sesamolje evt. nøytral olje
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ss ingefær raspet
  • 1 rød chili finhakket (med frø dersom du liker den hot)
  • 1 ss riseddik evt. hvitvinseddik
  • 1 ts hønsebuljong
  • 3 ts sukrin gold toppede
  • 2 ss ketchup uten sukker
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 2.5 dl vann

Wok

  • Nøytral olje til steking
  • 0,25 gul paprika i strimler
  • 0,25 rød eller grønn paprika i strimler
  • 2 champignon i skiver
  • 0,5 liten rødløk i strimler
  • 0,25 brokkoli i små buketter
  • 100 gram bambusskudd
  • 100 gram vannkastanje
  • 2 ss peanøtter hakket

Fremgangsmåte

Biffkjøtt

  • Bland biffkjøtt i en pose sammen med vann, bikarbonat og salt. Bland godt og la kjøttet marinere mens du lager sausen. Minimum 20 minutter. Skyll kjøttet under rennende vann.
  • Stek kjøttet i en varm stekepanne i rikelig mengde olje. Legg kjøttet til sides når det har fått brun stekeskorpe.

Tilberedning av Szechuansaus

  • Varm 1 ss olje i en panne og stek hvitløk, chili og ingefær i et par minutter.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen koke på høy varme slik at vannet fordamper og sausen tykner. Dette tar ca. 20 til 30 minutter.

Wok

  • Bruk stekepannen du har stekt kjøttet i, uten å vaske den. Tilsett rikelig med nøytral olje og stek alle grønnsakene på høy varme til de er gjennomvarm men fremdeles sprø.
  • Tilsett biffkjøttet når grønnsakene er ferdig stekt og hell over sausen. Bland sausen godt inn og strø over hakkede peanøtter eller cashewnøtter.

Merknader

Server lavkarbo biff Szechuan med blomkålris, som du finner oppskrift til her.

Næringsinnhold

Kalorier: 357kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 41g | Fett: 15g