Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo laksegryte med bacon

Lavkarbo laksegryte med bacon

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Fisk, Melk, Selleri, Soya, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 896kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 300 g laks uten skinn
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 100 g sellerirot
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 rød paprika
  • 2 ss meierismør
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • Salt og pepper
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • 1 ss hvitvinseddik

Garnitry og tilbehør

  • 75 g rosenkål
  • 50 g bacon
  • Dill

Fremgangsmåte

  • Kutt laksen i store terninger. Finhakk hvitløk og chili. Rens selleriroten og kutt den, rødløk og paprika i små terninger.
  • Smelt smør i en gryte på medium temperatur. Rør inn paprikapulver og soyasaus før du legger i laksen. Stek i noen minutter på alle sider. Legg laksen til sides i en skål.
  • Stek rødløk og sellerirot i gryten i ca. fem minutter før du tilsetter hvitløk, chili, og paprika. Stek i et par minutter.
  • Bland inn kremfløte, vann og hvitvinseddik. Kok opp og la putre i ca. 15 min, til sausen tykner.
  • Vend inn den stekte laksen og smak til med salt og pepper.
  • Server med sprøstekt bacon, dampet rosenkål og dill etter ønske.

Merknader

Lavkarbo laksegryte med bacon smaker nydelig til lavkarbo brød, som du finner oppskrift til her.

Næringsinnhold

Kalorier: 896kcal | Karbohydrater: 8.8g | Protein: 38g | Fett: 77g