Bland alle ingrediensene til sitronkremen i en kjele, unntagen smør. Begynn med 3/4 ts xanthan gum, og tilsett litt mer dersom du opplever at sausen ikke tykner nok. Gi røren et oppkok mens du rører hyppig med en visp, slik at den ikke klumper seg. La sausen småkoke i noen minutter slik at sausen tykner. Trekk kjelen bort fra platen og tilsett smør. Rør rundt til alt er smeltet. Smak på sitronkremen og kjenn etter om du ønsker mer søtning. Sett sausen til sides slik at den kjølner.
Mal hasselnøttene i en food processor slik at nøttene finmales. Tilsett alle ingrediensene til bunnen i en kjele og bland godt til smøret er helt smeltet og du får en jevn røre. Del røren i fire glass eller serveringsskåler.
Hell over sitronkremen i serveringsglassene.
Pisk krem med sukrin melis. Fyll kremen i en sprøytepose eller bruk en skje og dander kremen i serveringsglassene.
Merknader
Dander gjerne kremen med raspet sitronskall. Har du bær tilgjengelig smaker det også nydelig med noen bær på toppen av sitrondrømmen.