Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo grove rundstykker (allergivennlig)

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO GROVE RUNDSTYKKER (ALLERGIVENNLIG)

Allergener: Egg, Nøtter, Sesamfrø, Sulfitter
Tid: 50 minutter
Porsjoner: 1 deig (1 deig gir 6 rundstykker)
Kalorier: 173kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 60 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 70 gram fettredusert sesam-mel
  • 45 gram havrefiber
  • 3 ss fiberhusk
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts kardemomme (kan utelates)
  • 2 egg (inkludert 1 egg til pensling)
  • 4 eggehviter
  • 1 ts yaconsirup
  • 1 ss eplesidereddik
  • 4 dl usøtet mandelmelk eller vann
  • 1 ss avocadoolje evt. en annen smaksnøytral olje
  • Topping: valmuefrø og/eller sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en bakebolle.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og elt dette godt med miksmaster med eltetupp. Elt i opp mot fem minutter, slik at fibret får tid til å trekke til seg væsken.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir.
  • Deigen skal være litt klissete. Du kan enten fukte hendene og forme rundstykker med hendene, eller bruke en stor ause. Legg litt deigen nedi ausen og bruke en skje til å forme deigen rund før du legger deigen med ausen ned på bakebrettet. Rundstykkene på bildet er formet på den måten.
  • Pisk et egg og pensle rundstykkene og strø over enten valmuefrø eller sesamfrø.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 35-40 minutter.

Næringsinnhold

Kalorier: 173kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 13g | Fett: 8g