Gå tilbake
+ porsjoner

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO RØDKÅL DAMPET I RØDVIN

Allergener: Sulfitter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 119kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 400 gram rødkål
  • 2 dl rødvin (sjekk karbohydrat innhold, ettersom retten skal være lavkarbo)
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 dl kjøttkraft (evt. kjøttfond og vann)
  • 1 ts ingefær finhakket
  • 2 ss sukrin gold (eller annen søtning)
  • Salt og pepper
  • 25 gram fett enten meierismør eller ribbefett

Fremgangsmåte

  • Skjær rødkålen i tynne strimler og legg i en kjele.
  • Hell over rødvin og kjøttkraft. Evt. fond/buljong og vann, dersom du ikke har kjøttkraft. Tilsett de øvrige ingrediensene, unntatt søtning og fett. Rør om.
  • Gi rødkålen et oppkok og la den småkoke under lokk i 30 minutter. Tilsett litt mer rødvin dersom for mye av væsken fordamper før den har kokt i 30 minutter.
  • Ta av lokket og tilsett fett og søtning. Bland dette godt inn og la rødkålen putre uten lokk i 5 til 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.
  • Rødkålen er ferdig når den er myk.

Merknader

Server gjerne nydelig lavkarbo rødkål til ribbe eller pinnekjøtt. Eller som tilbehør til annen mat.

Næringsinnhold

Kalorier: 119kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 2g | Fett: 6g