Gå tilbake
+ porsjoner

LAVKARBO SELLERIROTSALAT MED SENNEP

Allergener: Melk, Nøtter, Selleri, Sennep, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 320kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 200 gram sellerirot
  • 1 sjalottløk finhakket
  • 150 gram crème fraîche
  • 2 ts dijon sennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 3 ts sukrinmelis
  • Salt og pepper
  • 1 neve valnøtter grovhakket
  • Timian eller kruspersille

Fremgangsmåte

  • Fjern det ytterste laget på selleriroten og skjær den i terninger. Legg terningene i en kjele, fyll med vann slik at det dekker selleriroten. Kokes mør, i ca. 10 minutter.
  • Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på varmen og frés bort resten av vannet. La deretter selleriroten avkjøles.
  • Bland creme fraiché, sennep, hvitvinseddik, sukrinmelis, salt og pepper i en romslig bolle.
  • Tilsett sellerirotterningene og finhakket sjalottløk i bollen med det andre. Rør godt.
  • Dryss over hakkede valnøtter og urter.

Merknader

Lavkarbo sellerirotsalat med sennep smaker nydelig som tilbehør til ribbe eller grillmat!

Næringsinnhold

Kalorier: 320kcal | Karbohydrater: 0.1g | Protein: 4.4g | Fett: 30.5g