Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ FAMILIERIBBE MED SPRØ SVOR

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 1855kcal | Karbohydrater: 0g | Protein: 69g | Fett: 176g
Allergener
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Aluminiumsfolie

INGREDIENSER

  • 2 kg Tynnribbe eller familieribbe med ønsket vekt (ca. 400-500 gram per person)
  • Salt og pepper
  • 1 liter vann
  • 1 rødløk
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 laurbærblad
  • 4 ss rødvinseddik

FREMGANGSMÅTE

  • 2-3 dager før servering: Rut opp spekket, men ikke skjær helt ned til kjøttet. Strø over rikelig med salt og pepper og bruk hendene til å gnikket krydderet godt inn i fettet og ned i fettrillene.
  • Skru ovnen på over- og undervarme, 230 grader.
  • Krøll aluminiumsfolie (eller bruk en skål opp ned) og legg denne ned i en langpanne. Legg ribben oppå pølsen, med fettsiden opp. Sørg for at aluminiumsfolien er såpass tykk at du får en liten bue på ribben.
  • Fyll ca. 1 liter vann i langpannen.
  • Kutt rødløk og gul løk i båter og legg dette rundt kjøttet i vannet sammen med hvitløk, laurbærblad og 2 ss rødvinseddik i hvert hjørne av formen.
  • Dekk hele ribben og formen med aluminiumsfolie, slik at formen blir tett.
  • Sett langpannen i ovnen på midterste rille. Dampes på 230 grader i 45 minutter.
  • Skru ned ovnen til 200 grader og fjern aluminiumsfolien som er pakket over formen. Stekes i 1.5 time. Følg med mot slutten av steketiden, og nyt synet av at svoren popper og blir sprø.
  • Dersom du ikke har fått sprø svor mot slutten av steketiden kan du skru på grillelementet i ovnene og steke videre til svoren blir sprø. Følg nøye med så den ikke står for lenge og blir svidd.
  • La kjøttet hvile i 20-30 minutter før du skjærer i det.
  • Grønnsakene og sjyen som ligger igjen i formen er nydelig å bruke i en hjemmelaget saus til ribben. Bruk alle grønnsakene og kjør dem med en food processor, slik at du får en jevn grønnsakspuré som du kan bruke som base i sausen. Smak til med rødvin, fløte og krydder, la dette koke frem til du får en god konsistens på sausen.

Kommentar

Tilberedning av ribbe er i grunnen enkel, og du får god tid til å lage det lavkarbo tilbehøret du ønsker. Server gjerne ribbe med vårt forslag på lavkarbo tilbehør, rødkål dampet i rødvin, crispy rosenkål med bacon og sellerirotsalat med sennep.