2kgTynnribbe eller familieribbe med ønsket vekt (ca. 400-500 gram per person)
Salt og pepper
1litervann
1rødløk
1gul løk
2feddhvitløk
2laurbærblad
4ssrødvinseddik
FREMGANGSMÅTE
2-3 dager før servering: Rut opp spekket, men ikke skjær helt ned til kjøttet. Strø over rikelig med salt og pepper og bruk hendene til å gnikket krydderet godt inn i fettet og ned i fettrillene.
Skru ovnen på over- og undervarme, 230 grader.
Krøll aluminiumsfolie (eller bruk en skål opp ned) og legg denne ned i en langpanne. Legg ribben oppå pølsen, med fettsiden opp. Sørg for at aluminiumsfolien er såpass tykk at du får en liten bue på ribben.
Fyll ca. 1 liter vann i langpannen.
Kutt rødløk og gul løk i båter og legg dette rundt kjøttet i vannet sammen med hvitløk, laurbærblad og 2 ss rødvinseddik i hvert hjørne av formen.
Dekk hele ribben og formen med aluminiumsfolie, slik at formen blir tett.
Sett langpannen i ovnen på midterste rille. Dampes på 230 grader i 45 minutter.
Skru ned ovnen til 200 grader og fjern aluminiumsfolien som er pakket over formen. Stekes i 1.5 time. Følg med mot slutten av steketiden, og nyt synet av at svoren popper og blir sprø.
Dersom du ikke har fått sprø svor mot slutten av steketiden kan du skru på grillelementet i ovnene og steke videre til svoren blir sprø. Følg nøye med så den ikke står for lenge og blir svidd.
La kjøttet hvile i 20-30 minutter før du skjærer i det.
Grønnsakene og sjyen som ligger igjen i formen er nydelig å bruke i en hjemmelaget saus til ribben. Bruk alle grønnsakene og kjør dem med en food processor, slik at du får en jevn grønnsakspuré som du kan bruke som base i sausen. Smak til med rødvin, fløte og krydder, la dette koke frem til du får en god konsistens på sausen.
Kommentar
Tilberedning av ribbe er i grunnen enkel, og du får god tid til å lage det lavkarbo tilbehøret du ønsker. Server gjerne ribbe med vårt forslag på lavkarbo tilbehør, rødkål dampet i rødvin, crispy rosenkål med bacon og sellerirotsalat med sennep.