Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo panna cotta med jordbærsaus og nøttecrunch

Lavkarbo panna cotta med jordbærsaus og nøttecrunch

Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 4 timer 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 533kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Panna cotta

Jordbærsaus

Nøttecrunch med julekrydder

Fremgangsmåte

Panna cotta

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 min.
  • Varm kremfløte, søtning og vaniljepulver opp til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen vekk fra varmen.
  • Klem ut vannet fra gelatinet og rør inn i kjelen. Rør til alt er oppløst.
  • Sett kjelen i vasken med kaldt vann og la stå i ca. 10 min, slik at fløten kjøles ned. Da unngår du at vaniljefrøene faller til bunnen i glasset.
  • Hell blandingen i glass eller små skåler. Sett i kjøleskapet i minimum 4 timer.

Jordbærsaus

  • Bland jordbær og søtning i en liten kjele og kok opp. La putre et par minutter.
  • Pulser bærene i en foodprosessor eller bruk en stavmikser til å lage jordbærsaus.
  • Sett i kjøleskap til avkjøling.

Nøttecrunch med julekrydder

  • Grovhakk mandler og valnøtter med en kniv.
  • Rist nøttene og krydder i en tørr stekepanne på medium temperatur i noen minutter. Tilsett sukrin gold og stek videre i noen minutter, frem til søtninger har smeltet.
  • Legg nøttene på et bakepapir til avkjøling.
  • Topp panna cotta med jordbærsaus og dryss over nøttecrunch.

Næringsinnhold

Kalorier: 533kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 4g | Fett: 51g