Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 min.
Varm kremfløte, søtning og vaniljepulver opp til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen vekk fra varmen.
Klem ut vannet fra gelatinet og rør inn i kjelen. Rør til alt er oppløst.
Sett kjelen i vasken med kaldt vann og la stå i ca. 10 min, slik at fløten kjøles ned. Da unngår du at vaniljefrøene faller til bunnen i glasset.
Hell blandingen i glass eller små skåler. Sett i kjøleskapet i minimum 4 timer.
Jordbærsaus
Bland jordbær og søtning i en liten kjele og kok opp. La putre et par minutter.
Pulser bærene i en foodprosessor eller bruk en stavmikser til å lage jordbærsaus.
Sett i kjøleskap til avkjøling.
Nøttecrunch med julekrydder
Grovhakk mandler og valnøtter med en kniv.
Rist nøttene og krydder i en tørr stekepanne på medium temperatur i noen minutter. Tilsett sukrin gold og stek videre i noen minutter, frem til søtninger har smeltet.
Legg nøttene på et bakepapir til avkjøling.
Topp panna cotta med jordbærsaus og dryss over nøttecrunch.