Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET LAVKARBO KETCHUP

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 40 mins
Antall: 2 dl ferdig ketchup (2 dl gir ca. 15 porsjoner)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 17kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 1g | Fett: 1g
Allergener
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 løk finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 gram hermetiske hakkede tomater
  • 2 ss soyasaus
  • 0.5 dl eddik klar 7% eller annen eddik
  • 3 ss sukrin gold
  • 0,5 ts pepper

FREMGANGSMÅTE

  • Finn frem en tykkbunnet kjele og varm opp olje. Fres løk til den blir blank.
  • Tilsett hvitløk og surr dette i ett minutt før du tilsette tomatpuré. Dette skal surre i pannen i ett par minutter.
  • Hell over hakkede tomater, soyasaus, eddik, sukrin gold og pepper.
  • La dette småputre i opp mot 30 minutter, uten lokk. Du vil se at du etter hvert får en tykk konsistens. Rør om inni mellom slik at det ikke brenner seg i bunnen.
  • Hell massen i en blender eller bruk en stavmikser til å gjøre ketchupen klumpfri.
  • Lavkarbo ketchup, uten tilsatt sukker, smaker nydelig på pølser, hamburger eller for eksempel som dipp til fiskepinner.

Kommentar

Hjemmelaget ketchup oppbevares i lukket krukke i kjøleskapet og er holdbar i flere uker. Frys gjerne ned halvparten og ta ved behov.