Gå tilbake
+ porsjoner

Ovnsbakte nakkekoteletter med hasselback sellerirot

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Selleri, Sennep, Soya
Tid: 1 time 15 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 1002kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Hasselback sellerirot

  • 2 sellerirot stykker (ca. 150 g per stk.)
  • 4 ss meierismør
  • Malt muskat
  • Salt og pepper

Nakkekoteletter med grønnsaker

  • 2 sjalottløk
  • 75 g champignon
  • 2 til 4 nakkekoteletter (mengde etter ønske)
  • 2 ss meierismør

Fløtesaus

  • 1 ss meierismør
  • 0,5 dl varmt vann
  • 1,5 dl kremfløte
  • 75 g Crème Fraîche
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss oksefond
  • 1 ts dijon sennep
  • 1 ts tørket timian
  • Salt og pepper

Forslag til servering

  • Brokkoli

Fremgangsmåte

Hasselback sellerirot

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rens selleriroten og del den i biter som tilsvarer ca. 100 gram per stk. Bruk en skarp kniv til å snitte selleriroten fra toppen og nesten helt ned mot bunnen. Snitt tynne skiver langs hele roten.
  • Legg stykkene på hver sin smørklatt i en ildfast form. Dryss over muskat, salt og pepper. Legg en smørklatt på toppen.
  • Bak midt i ovnen i ca. 1 time. Underveis i steketiden kan du gjerne øse litt av det smeltede smøret over selleriroten, for et enda mer smaksrikt resultat.

Nakkekoteletter med grønnsaker og fløtesaus

  • Kutt sjalottløk i terninger og champignon i skiver.
  • Krydre kotelettene med salt og pepper. Varm smør i en stekepanne til medium/høy temperatur. Stek sjalottløk sammen med kotelettene som du steker i ca. 2 min på hver side. Legg kjøttet i en ildfast form, sammen med champignon.

Fløtesaus

  • Brun meierismør i stekepannen du stekte kjøttet i. Tilsett varmt vann og rør rundt slik at du får med deg all kraft fra stekepannen.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og rør til en jevn saus. Hell sausen over kjøttet i formen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 min, sammen med hasselback sellerirot.
  • Server gjerne retten med dampet brokkoli.

Næringsinnhold

Kalorier: 1002kcal | Karbohydrater: 8.3g | Protein: 43g | Fett: 87g