Gå tilbake
+ porsjoner
Chiapudding med sitronkrem

OPPSKRIFT PÅ CHIAPUDDING MED SITRONSMAK

Allergener: Melk
Tid: 3 timer
Porsjoner: 1 porsjon
Kalorier: 567kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 ss chiafrø
  • 1.5 dl økologisk kokosmelk fullfett
  • 0.5 dl vann
  • 1 toppet ss kremost
  • 0,5 sitron
  • 2 ts sukrinmelis eller annen søtning

Topping forslag

Toppingforslag

Fremgangsmåte

  • Rist kokosmelken, slik at fettet fordeler seg i melken. Bland chiafrø, kokosmelk, vann og kremost, saften og raspet skall fra sitron og sukrinmelis i en skål eller boks. Pisk dette godt sammen.
  • Puddingen vil være flytende frem til frøene har begynt å svelle. Dette tar minimum 3 time. Sett chiapuddingen i kjøleskap og la den stå der frem til du skal spise den, gjerne over natten.
  • Kok opp frosne bringebær og tilsett sukrinmelis og lakrisrotpulver. Kjør blandingen i en blender. Ønsker du å fjerne frøene fra bærsausen kan du sile sausen gjennom en tesil. Bruk en spiseskje til å presse sausen gjennom silen.
  • Hell bringebær- og lakrissausen over chiapuddingen.

Merknader

Dander gjerne med sitronmelisse og evt. med hakkede brente nøtter. Du finner oppskrift til brente nøtter her.

Næringsinnhold

Kalorier: 567kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 12g | Fett: 48g