Go Back
+ servings
Lavkarbo nanbrød

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO NANBRØD MED HVITLØKSSMØR

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin
Tid: 20 mins
Antall: 4 nanbrød

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 371kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 14g | Fett: 28g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 200 gram creme fraiche
  • 170 gram mozzarella ost revet
  • 70 gram havrefiber (inneholder 0 gram karbohydrater)
  • 50 gram fettredusert kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts finesse bakesukker (eller annen søtning. Kan også utelates)
  • 1 ts xanthan gum
  • Topping: 2 ss meierismør 1 fedd hakket hvitløk, fersk koriander

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt creme fraiche og mozzarella ost i microbølgeovn eller i en kjele. Når osten er flytende er den ferdig.
  • Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett den flytende ostemassen. Bruk en miksmaster med eltetupp til å blande deigen til en fast og jevn deig. Bruk gjerne hendene på slutten og kna deigen godt sammen.
  • Del deigen i fire like store emner og trykk de flate med hendene eller ved hjelp av en kjevle.
  • Varm en stekepanne til medium temperatur.
  • Steke ett og ett nanbrød i stekepannen. Snu brødet når det har fått stekeskorpe på undersiden.
  • Bland romtemperert smør med hakket hvitløk.
  • Pensle de ferdig stekte nanbrødene med hvitløkssmør og dryss gjerne over koriander, dersom du liker det.

Kommentar

Server lavkarbo nanbrød til for eksempel enkel lavkarbo butter chicken eller lavkarbo kylling tandoori.