Sett stekeovnen på grill på 230 grader. Har du ikke grill bruker du over- og undervarme.
Vask paprikaen og chilien. Legg så hele på et stekebrett med bakepapir. Stek på nest øverste rille i ovnen. Når grønnsakene begynner å bli svart skal de snues. Fortsett med dette til store deler av overflaten er svart. Dette tar ca. 20 min.
Pakk grønnsakene inn i aluminiumsfolie og la ligge i ca. 15 min på kjøkkenbenken. Skallet slipper lettere fra kjøttet dersom det avkjøles i aluminiumsfolie.
Fjern forsiktig skallet fra chilien og paprikaen. Legg kjøttet, uten frø og skall, i en blender, sammen med kremfløte, parmesan, salt og pepper. Pulser til en jevn saus. Hell over i en kjele og kok opp. La putre til sausen tykner, ca. 5-10 min.
Ovnsbakt kylling og grønnsaker
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Start med å snitte kyllingfiletene på langs. Fyll snittet med kremost. Pensle filetene med olivenolje og krydre med timian, salt og pepper. Pensle en ildfast form med olivenolje før du legger filetene i formen.
Rens hvitløk og sjalottløk og del i grove biter. Legg dette og hele cherrytomater i den ildfaste formen.
Stek på midterste rille i ovnen i 20-25 min, til kyllingen er gjennomstekt.
Sellerirotpuré
Rens selleriroten og del den i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. 10 minutter koketid.
Hell av vannet. Tilsett Crème Fraîche og peanøttsmør, og lag jevn puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper, og eventuelt hakket koriander.