Gå tilbake
+ porsjoner

Rekeskallkraft til supper, sauser og gryter

Allergener: Melk, Selleri, Skalldyr
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 1 liter kraft (ca.)
Kalorier:
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 ss meierismør
  • 5 dl rekeskall
  • 2 sjalottløk
  • 0,5 chili
  • 2 vårløk
  • 3 laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 stangselleri stilker
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 liter vann

Fremgangsmåte

  • Smelt smør i en stekepanne. Tilsett rekeskall og la dette frese i pannen i et par minutter på høy varme.
  • Tilsett tomatpuré, krydder og grovhakkede grønnsaker. Surr dette sammen med rekeskallet i ytterligere fem minutter.
  • Hell over vann og kok opp. La kraften koke i 20 minutter. Skum av underveis. Dette gjør du ved å bruke en øse til å fjerne skumdannelse på toppen av kraften.
  • Sil vekk skall og grønnsaker og hell kraften på en krukke og bruk som base i fiskesupper eller sauser. Rekekraften kan fryses.