Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo Gifflar

Lavkarbo Gifflar - mini kanelboller

Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time 45 minutter
Porsjoner: 1 deig (1 deig gir ca. 16 boller)
Kalorier: 118kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Boller

  • 150 gram cottage cheese
  • 2 dl kremfløte evt. mandelmelk eller vann (fløte gir best smak)
  • 50 gram smeltet meierismør
  • 3 egg str. M eller L
  • 120 gram havrefiber
  • 4 ss finesse bakesukker
  • 2 ss fiberhusk (psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ts kardemomme

Fyll

Fremgangsmåte

  • Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Vær nøye og kjør blenderen til alle cottage cheese klumpene er knust.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over cottage cheeseblandingen. Bland til en fast deig. Deigen skal ikke være så tørr at den sprekke. Da må du tilsette mer væske til du får en deig som er enkel å jobbe med.
  • Legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den til et rektangel.
  • Smelt smør og pensle deigen med rikelig med smør før du strør over kanel og søtning.
  • For å lage små boller deler du først rektangelet i to på midten før du ruller delene til en pølse. Del opp til små boller som du legger med skjøten ned på et bakebrett med bakepapir.
  • Fyll vasken med varmt vann og sett brettet over vasken. Dekk bollene med plast og kjøkkenhåndklær. La heve i 30 – 45 minutter.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pensle bollene med pisket egg.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Steketiden varierer ut i fra størrelsen på bollene.

Næringsinnhold

Kalorier: 118kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 3g | Fett: 9g