130gramfryst spinat(130 gram tilsvarer ca. 5 spinatblokker)
1dlfløte
400gramseifiletkuttet i biter
1tssalt
1/2tspepper
150gramrevet ost
Fremgangsmåte
Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Rens sellerirot og kutt den i terninger. Kok den mør i en kjele med vann. Koketid ca. 10 minutter.
Hell ut vannet og la den tørke litt. Tilsett 1 ss meierismør og litt salt, og bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn puré.
Smør sellerirotpuréen i bunnen av en medium stor ildfast form.
Bland kremost, fløte, pesto, opptint spinat (klem ut overflødig vann), salt og pepper. Bland godt slik at kremosten løser seg opp. Du kan gjerne bruke en miksmaster. Når alt er godt blandet vender du fisken inn i blandingen. Hell blandingen over sellerirotpuréen. Topp med revet ost.
Stekes på midterste rille i 30 minutter. Du kan gjerne skru varmen opp til 220 grader de siste 10 minuttene for å få gylden farge på osten. Vent noen minutter før du forsyner deg, slik at gratengen får satt seg.
Merknader
Servér gjerne en liten salat til gratengen. Bon appétit!