Gå tilbake
+ porsjoner

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FISKEGRATENG MED PESTO OG SPINAT

Allergener: Fisk, Melk, Selleri
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 439kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 500 gram sellerirot
  • 1 ss meierismør eller ghee
  • 125 gram kremost naturell
  • 3 ts grønn pesto
  • 130 gram fryst spinat (130 gram tilsvarer ca. 5 spinatblokker)
  • 1 dl fløte
  • 400 gram seifilet kuttet i biter
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 150 gram revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rens sellerirot og kutt den i terninger. Kok den mør i en kjele med vann. Koketid ca. 10 minutter.
  • Hell ut vannet og la den tørke litt. Tilsett 1 ss meierismør og litt salt, og bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn puré.
  • Smør sellerirotpuréen i bunnen av en medium stor ildfast form.
  • Bland kremost, fløte, pesto, opptint spinat (klem ut overflødig vann), salt og pepper. Bland godt slik at kremosten løser seg opp. Du kan gjerne bruke en miksmaster. Når alt er godt blandet vender du fisken inn i blandingen. Hell blandingen over sellerirotpuréen. Topp med revet ost.
  • Stekes på midterste rille i 30 minutter. Du kan gjerne skru varmen opp til 220 grader de siste 10 minuttene for å få gylden farge på osten. Vent noen minutter før du forsyner deg, slik at gratengen får satt seg.

Merknader

Servér gjerne en liten salat til gratengen. Bon appétit!

Næringsinnhold

Kalorier: 439kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 33g | Fett: 31g