Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo hvitløksbaguetter

Lavkarbo hvitløksbaguette

Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time 45 minutter
Porsjoner: 2 baguetter (næringsinnhold er angitt per baguette)
Kalorier: 978kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 150 gram cottage cheese
  • 2 dl kremfløte evt. mandelmelk eller vann (fløte gir best smak)
  • 50 gram smeltet meierismør
  • 3 egg  str. M eller L
  • 120 gram havrefiber
  • 2 ss fiberhusk (psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts finesse bakesukker
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • Egg til pensling

Hvitløksfyll

  • 3 ss romtemperert meierismør
  • 2 fedd raspet hvitløk
  • 2 ss persille, frisk eller tørket

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Vær nøye og kjør blenderen til alle cottage cheese klumpene er knust.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over cottage cheeseblandingen. Bland til en fast deig. Deigen skal ikke være så tørr at den sprekke. Da må du tilsette mer væske til du får en deig som er enkel å jobbe med. Det er bedre at den er litt klissete enn at den er for tørr.
  • Rull baguetter som du legger på et bakebrett med bakepapir. Skjær riller i baguettene.
  • Legg baguettene på et bakebrett med bakepapir. Fyll vasken med varmt vann og sett brettet over vasken. Dekk brettet med plast og kjøkkenhåndklær. La heve i minimum 45 minutter.
  • Pensle med pisket egg.
  • Stek baguettene på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Steketid varierer ut ifra tykkelsen på baguettene.
  • Pisk sammen smør, hvitløk og persille. Skjær litt lengre ned i rillene på baguettene og smør rikelig med hvitløkssmør i hver rille. Stek midt i ovnen i ytterligere 4 minutter.

Næringsinnhold

Kalorier: 978kcal | Karbohydrater: 5.2g | Protein: 25g | Fett: 80g