Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo pasjonsfruktfromasj

Allergener: Melk
Tid: 2 timer 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 277kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2,5 gelatinplater
  • 4 pasjonsfrukt (evt. 1-2 ekstra til topping)
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukrinmelis
  • 1 klype vaniljepulver
  • 4 ss kokt vann

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinbladene i en bolle med kaldt vann. La ligge i 10 min.
  • Del tre pasjonsfrukt i to og skrap ut fruktkjøttet som du legger i beholderen til stavmikseren, evt. en liten foodprosessor/blender, og pulser til blandingen er flytende. Hell gjennom en sil og kast frøene.
  • Pisk pasjonsfruktsaften, kremfløte, sukrinmelis og vaniljepulver til litt flytende krem. Kremen skal være nok pisket til at det dannes strukturer i kremen.
  • Klem ut vannet fra gelatinet og hell ut vannet fra skålen. Legg platene tilbake i skålen og rører inn kokt vann. Rør til alt er oppløst. Tilsett ytterligere 1 ss kokt vann dersom du trenger mer for å få en flytende masse.
  • Rør i kremen mens du heller flytende gelatin i en tynn stråle.
  • Hell kremen i serveringsglass eller i en stor skål. Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer.
  • Pynt gjerne fromasjen med pasjonsfrukt før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 277kcal | Karbohydrater: 2.8g | Protein: 4g | Fett: 28g