Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo plukkfisk med bacon

Allergener: Fisk, Melk, Selleri
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 692kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 500 gram sellerirot
  • 400 gram torskefilet
  • 3 sjalottløk
  • 0,5 purre
  • 100 gram baconterninger
  • 1 ss meierismør (til sellerirotpuréen)
  • 125 gram kremost naturell
  • Muskat
  • Salt og pepper
  • Frisk gressløk eller kruspersille

Fremgangsmåte

  • Rens sellerirot og skjær i terninger.
  • Trekk torskefileten i en kjele med saltet vann. Trekkes i ca. 10 minutter, til fisken er spiseklar. Ta fisken ut av kjelen, men la vannet være igjen. Legg ternet sellerirot i kjelen med fiskekraft og kok i ca. 10 minutter, til selleriroten er mør.
  • Finhakk sjalottløk og skjær purre i tynne skiver.
  • Stek sjalottløk i en stekepanne med smør. Stek i 10 minutter, frem til løken blir blank og myk. Stek purre sammen med løken de siste to minuttene. Hell løken over i en skål og steke bacon i den samme stekepannen.
  • Hell av kokevannet fra selleriroten. Tilsett smør, kremost, litt muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
  • Bland løk og fisk inn i sellerirotpuré. Bland godt slik at fisken deles i mindre biter.
  • Server plukkfisken med enten finhakket gressløk eller kruspersille og sprøstekt bacon.

Næringsinnhold

Kalorier: 692kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 56g | Fett: 45g