Go Back
+ servings

LAVKARBO PLUKKFISK MED BACON

5 fra 3 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 692kcal | Karbohydrater: 12g | Protein: 56g | Fett: 45g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 500 gram sellerirot
  • 400 gram torskefilet
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 0,5 purre finsnittet
  • 100 gram baconterninger
  • 1 ss meierismør (til sellerirotpuréen)
  • 125 gram kremost naturell
  • Muskat
  • Salt og pepper
  • Frisk gressløk eller kruspersille

FREMGANGSMÅTE

  • Rens sellerirot og skjær i terninger.
  • Trekk torskefileten i en kjele med saltet vann. Trekkes i ca. 10 minutter, til fisken er spiseklar. Ta fisken ut av kjelen, men la vannet være igjen. Legg ternet sellerirot i kjelen med fiskekraften. Kokes i 10 minutter, til selleriroten er mør.
  • Stek sjalottløk i en stekepanne med smør. Stek i 10 minutter, frem til løken blir blank og myk. Stek purre sammen med løken de siste to minuttene. Hell løken over i en skål og steke bacon i den samme stekepannen.
  • Hell av kokevannet fra selleriroten. Tilsett smør, kremost, litt muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
  • Bland løken og fisken inn i sellerirotpuré. Blandes godt slik at fisken deles i mindre biter.
  • Server plukkfisken med enten finhakket gressløk eller kruspersille og sprøstekt bacon.