Rens sellerirot og skjær i terninger.
Trekk torskefileten i en kjele med saltet vann. Trekkes i ca. 10 minutter, til fisken er spiseklar. Ta fisken ut av kjelen, men la vannet være igjen. Legg ternet sellerirot i kjelen med fiskekraft og kok i ca. 10 minutter, til selleriroten er mør.
Finhakk sjalottløk og skjær purre i tynne skiver.
Stek sjalottløk i en stekepanne med smør. Stek i 10 minutter, frem til løken blir blank og myk. Stek purre sammen med løken de siste to minuttene. Hell løken over i en skål og steke bacon i den samme stekepannen.
Hell av kokevannet fra selleriroten. Tilsett smør, kremost, litt muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
Bland løk og fisk inn i sellerirotpuré. Bland godt slik at fisken deles i mindre biter.
Server plukkfisken med enten finhakket gressløk eller kruspersille og sprøstekt bacon.