Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo bacalao

Lavkarbo bacalao med klippfisk

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Fisk, Selleri
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 820kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 300-400 gram klippfisk (evt. torsk eller skrei)
  • 100 gram løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 chili
  • 250 gram sellerirot
  • 1 dl olivenolje
  • 1,5 ss tomatpuré
  • 1 ts paprikapulver
  • 400 gram hermetiske hakket tomat
  • 50 gram sorte oliven i skiver
  • 1 ss sukrin gold (kan utelates)
  • 1 laurbærblad
  • Salt og pepper
  • Kajennepepper (for ekstra sterk rett)
  • 1 neve frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Vann ut fisken som anvist på pakken.
  • Kutt løk i skiver og finhakk hvitløk og chili. Rens sellerirot og del den i tynne skiver.
  • Varm olivenolje i en gryte og fres løk i fem minutter før du tilsetter hvitløk, chili, tomatpuré og paprikapulver. Surr dette i gryten i et par minutter.
  • Tilsett hakket tomat, oliven, søtning, laurbærblad, sellerirot og avrent klippfisk. Bland godt, legg på lokk og kok opp. La koke i én time.
  • Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Strø over hakk kruspersille før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 820kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 55g | Fett: 58g