Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO RASK BACALAO

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 550kcal | Karbohydrater: 17g | Protein: 36g | Fett: 36g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 300 gram torskefilet
  • 2 ss meierismør (evt. olje for melkefritt alternativ)
  • 1 løk staver
  • 0,5 chili finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1.5 ss tomatpuré
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 grønn paprika strimlet
  • 200 gram sellerirot staver
  • 400 gram hermetiske hakkede tomater
  • 1.5 dl vann
  • 50 gram sorte oliven skiver
  • 1 ss sukrin gold (kan utelates)
  • 4 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 neve frisk kruspersille

FREMGANGSMÅTE

  • Skjær torsk i passelige grytebiter. Krydres med salt.
  • Smelt smør i en gryte og stek løk til den blir blank. Tilsett så chili, hvitløk, tomatpuré og paprikapulver. Surr dette i gryten i et par minutter.
  • Tilsett paprika, sellerirot, hakkede tomater, vann, oliven og sukrin gold. Bland godt og kok opp. La koke i 10 minutter.
  • Skru ned varmen, legg fiskebitene i gryten og legg over lokk. La fisken trekke i gryten i ca. 5 minutter. Serveres når fisken er ferdig.
  • Sirkle over et par klunker med olivenolje og smak til med salt og pepper. Hakk kruspersille og strø dette over bacalaoen før den serveres.