Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo cheeseburgerform

Allergener: Egg, Melk
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 547kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 400 gram kjøttdeig med minimum 14% fett
  • 1 egg
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1.5 ss pofiber
  • 150 gram creme fraiche
  • 2 ss tomatpuré eller sukkerfri ketchup
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 champignon skiver
  • 0,25 paprika i strimler
  • 150 gram cheddarost eller gulost
  • 100 gram bacon

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland kjøttdeig, egg, finhakket sjalottløk, salt, pepper og pofiber i en bakeboller. Press massen i bunnen av en medium stor ildfast form.
  • Bland creme fraiche, tomatpuré og paprikapulver. Bre dette jevnt over kjøttdeigen i formen.
  • Legg over paprika og champignon og strø over revet ost. Legg baconskiver over osten.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 30 minutter.

Merknader

Server gjerne lavkarbo cheeseburgerform lavkarbo hamburgerbrød. Eller server formen til for eksempel en enkel salat og sellerirotfries.

Næringsinnhold

Kalorier: 547kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 35g | Fett: 44g