Go Back
+ servings

OPPSKRIFT PÅ STEKT LAKS MED WOKGRØNNSAKER OG GRØNN PESTOSAUS

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 593kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 34g | Fett: 45g
Allergener
Fisk
Melk
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 2 til 4 laksefileter (avhengig av hvor mye fisk per person ønsker å spise)
  • Salt og pepper
  • 2 ss meierismør eller klarnet smør/ghee
  • 0,25 squash
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 paprika
  • 2 til 4 champignon
  • 100 gram kål
  • 1 neve sukkererter
  • 0,5 sitron saften
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 krm kajennepepper mengde etter smak
  • 3 ss glutenfri soyasaus

Grønn pestosaus

  • 2 ss meierismør eller klarnet smør/ghee
  • 5 spinatblokker fryst, ca. 100 gram
  • 1 dl vann
  • 1 dl fløte
  • 1 ss grønn pesto
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts sambal oelek kan utelates

FREMGANGSMÅTE

  • Smelt smør/ghee i en kjele og tilsett spinat. Spinaten kan brukes direkte fra fryst tilstand. Rør om helt til spinaten er helt tint.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp sausen. La sausen koke i 20 minutter før du bruker en stavmikser til å lage en jevn saus.
  • Skjær alle grønnsakene i ønsket størrelse.
  • Krydre laksen med salt og pepper på begge sider. Stekes noen minutter på hver side i en stekepanne med smør. Ta laksen ut av stekepannen når den er gjennomstekt.
  • Stek wokgrønnsakene i samme stekepanne på høy varme. Grønnsakene smaker best dersom de stekes hurtig på høy varmen, slik at de får stekeskorpe men fortsatt er sprø. Tilsett sitronsaft, paprikapulver, kajennepepper og soyasaus mot slutten av steketiden og fres grønnsakene i noen minutter i væsken du har tilført.
  • Dander wokgrønnsaker, laks og grønn pestosaus på fat og nyt et deilig fiskemåltid.