Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kjøttdeiggryte

Lavkarbo kjøttdeiggryte

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Selleri
Tid: 20 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 848kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 ts raspet ingefær
  • 0,5 chili
  • 1 stilk stangselleri
  • 0,25 purre
  • 0,5 paprika
  • 0,5 squash
  • 5 små champignon
  • 2 ss meierismør
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • Salt og pepper

Til servering

  • Seterrømme
  • Gressløk

Fremgangsmåte

  • Rasp ingefær og finhakk chili. Kutt stangselleri og purre i tynne skiver, kutt paprika og squash i små terninger, og champignon i skiver.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur og stek kjøttdeig og champignon sammen med ingefær, chili, paprikapulver, karri og gurkemeie. Stek frem til champignonen blir myk.
  • Tilsett alle grønnsakene og la det surre i gryten i noen minutter før du heller over kremfløte og vann.
  • Kok opp og la putre i ca. 15 min. Smak til med salt og pepper.
  • Server med seterrømme og finhakket gressløk.

Merknader

Denne gryten smaker nydelig sammen med lavkarbo loff.

Næringsinnhold

Kalorier: 848kcal | Karbohydrater: 7.5g | Protein: 42g | Fett: 70g