Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo sitron ostekake med gelélokk

Lavkarbo sitron ostekake med gelélokk

Kjøkken: Kakehefte
Allergener: Melk, Nøtter, Peanøtter
Tid: 7 timer
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 342kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Nøttebunn

Ostekrem

  • 4 gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 150 g kremost
  • 100 g seterrømme
  • 130 g finesse bakesukker
  • 1 sitron, raspet skall og saften

Gelélokk

  • 6 gelatinplater
  • 2,5 dl vann
  • 1,5 dl solkysset appelsinsaft (Fun light) evt. en annen smak

Fremgangsmåte

Nøttebunn

  • Rist mandler og peanøtter i en tørr stekepanne på høy temperatur i noen minutter. Mal nøttene i en foodprosessor til fint mel.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle.
  • Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen. Sett i kjøleskap mens du lager ostekrem.

Ostekrem

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 minutter.
  • Pisk kremfløte til krem i en bakebolle. Pisk kremost, seterrømme og søtning til myk krem i en annen bolle. Rør deretter inn den piskede kremfløten.
  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste gule skallet. Del sitronen i to og skvis ut sitronsaften. Varm sitronsaft og sitronskall opp til kokepunktet i en kjele. Skru av varmen og rør inn de myke gelatinplatene. Avkjøl til romtemperatur.
  • Pisk sitronsaften inn i ostekremen. Hell kremen over bunnen i kakeformen.
  • Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.

Gelélokk

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 minutter.
  • Kok opp vann. Skru av varmen og rør inn de myke gelatinplatene.
  • Bland inn saftkonsentrat. Avkjøl til romtemperatur.
  • Hell den flytenden geléen forsiktig over kaken. Er geleén for varm vil ostemassen flyte opp i gelélaget.
  • Sett kaken i kjøleskap i minst 3 timer, til geléen har stivnet.

Næringsinnhold

Kalorier: 342kcal | Karbohydrater: 2.5g | Protein: 6.1g | Fett: 31.3g