Go Back
+ servings
Lavkarbo ostekake med gelélokk

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO OSTEKAKE MED GELÉLOKK - SITRONSMAK

Skriv ut Pin
Tid: 6 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 421kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 7g | Fett: 42g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Rund kakeform 22 cm

INGREDIENSER

Nøttebunn

  • 100 gram meierismør
  • 200 gram mandelmel ikke fettredusert
  • 50 gram sukrinmelis
  • 0.25 ts vaniljepulver

Ostekrem

  • 4 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 150 gram kremost
  • 100 gram seterrømme
  • 100 gram sukrinmelis
  • 1 ts sitronskall raspet
  • 0.75 dl sitronsaft (0.75 dl tilsvarer ca. 1 sitron)

Gelélokk

  • 6 plater gelatin
  • 2.5 dl kokt vann
  • 1.5 dl solkysset appelsinsaft (Fun light) evt. en annen smak
  • 1.5 til 2 dl kremfløte dersom du vil ha rosetter på toppen
  • Evt. konditorfarge til farging av kremen

FREMGANGSMÅTE

Nøttebunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Smelt smør. Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Trykk deigen jevnt utover i en smurt kakeform.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 8 minutter. Bunnen kjennes myk ut når den kommer ut av ovnen, men vil stivne når den avkjøles.

Ostekrem

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La de ligge i 10 minutter.
  • Pisk kremfløte til krem i en bakebolle. Pisk sammen kremost, rømme og sukrinmelis, i en annen bolle. Hell så kremostblandingen over i kremen og bland godt.
  • Vask sitronen før du rasper av skallet. Del sitronen i to og skvis ut sitronsaften. Varm saften opp til kokepunktet i en kjele.
  • Klem ut vannet fra gelatinplatene før du tilsetter gelatinen i den varme sitronsaften. Rør til alt er oppløst. Avkjøl blandingen i ca. 10 minutter før du heller den i ostekremen. Pisk godt. Tilsett også revet sitronskall.
  • Hell ostekremen i kakeformen. Lag en jevn overflate med en slikkepott. Sett formen til kjøling i kjøleskap i minimum fire timer.

Gelélokk

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La de ligge i 10 minutter.
  • Bland vann og konsentrert saft. Varm opp halvparten av væsken i en kjele.
  • Klem ut vannet fra gelatinen og bland dette inn i den varme væsken. Rørt til alt er oppløst. Tilsett resten av saften, slik at geléen blir romtemperert.
  • Ønsker du pynt under gelélokket legger du dette over ostekremen. Du kan bruke bær eller for eksempel sitronmelisse, slik du ser på kaken på bildet.
  • Hell geléen over kaken når den er romtemperert. Er væsken for varm vil den sige ned i ostekremen. Sett kaken i kjøleskap i et par timer, til geléen er stivnet.
  • Vi har dandert kaken med rosetter av krem i ulike farger. Vi har tilsatt konditorfarge i kremen. Dette er ikke nødvendig.

Kommentar

Er du mer glad i nøttebunn laget av hasselnøtter har vi en god nøttebunn som du finner oppskrift til her