1,5dllavkarbo øl (for eks. Aass Lite glutenfri øl)
100gCrème Fraîche
1tsrødvinseddik
1laurbærblad
Blomkålpuré
300gblomkål (evt. sellerirot)
2ssmeierismør
0,5tstimian
Salt og pepper
Muskat
Fremgangsmåte
Kutt sjalottløk i staver og finhakk hvitløk. Kutt sellerirot, snacks-gulrøtter og fennikel i terninger.
Krydre lammekjøttet med salt og pepper. Varm smør i en gryte til medium/høy temperatur og fres kjøttet sammen med sjalottløk.
Når kjøttet er brunet, tilsett hvitløk, tomatpuré og rosmarin. Stek videre i et minutt før du røren inn alle grønnsakene, vann, øl, Crème Fraîche, rødvinseddik og laurbærblad. Kok opp og la putre i ca. 30 min.
Blomkålpuré
Rens blomkål og del i terninger. Legg i en kjele med vann og kok opp. La koke i ca. 10 min, til den er mør.
Hell av kokevannet og rør inn smør. Lag jevn puré med stavmikser. Smak til med timian, muskat, salt og pepper.