Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo lammegryte med øl

Lavkarbo lammegryte med øl og fennikel

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 754kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 150 g sellerirot
  • 100 g snacks-gulrot
  • 50 g fennikel
  • 400 g gryteklart lammekjøtt i stykker
  • Salt og pepper
  • Meierismør til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 1,5 dl vann
  • 1,5 dl lavkarbo øl (for eks. Aass Lite glutenfri øl)
  • 100 g Crème Fraîche 
  • 1 ts rødvinseddik
  • 1 laurbærblad

Blomkålpuré

  • 300 g blomkål (evt. sellerirot)
  • 2 ss meierismør
  • 0,5 ts timian
  • Salt og pepper
  • Muskat

Fremgangsmåte

  • Kutt sjalottløk i staver og finhakk hvitløk. Kutt sellerirot, snacks-gulrøtter og fennikel i terninger.
  • Krydre lammekjøttet med salt og pepper. Varm smør i en gryte til medium/høy temperatur og fres kjøttet sammen med sjalottløk.
  • Når kjøttet er brunet, tilsett hvitløk, tomatpuré og rosmarin. Stek videre i et minutt før du røren inn alle grønnsakene, vann, øl, Crème Fraîche, rødvinseddik og laurbærblad. Kok opp og la putre i ca. 30 min.

Blomkålpuré

  • Rens blomkål og del i terninger. Legg i en kjele med vann og kok opp. La koke i ca. 10 min, til den er mør.
  • Hell av kokevannet og rør inn smør. Lag jevn puré med stavmikser. Smak til med timian, muskat, salt og pepper.

Næringsinnhold

Kalorier: 754kcal | Karbohydrater: 12.4g | Protein: 35g | Fett: 58g