Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo sjokoladekaramell med peanøtter

Lavkarbo sjokoladekaramell med peanøtter

Allergener: Melk, Peanøtter
Tid: 2 timer 40 minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir ca. 15 barer)
Kalorier: 146kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland kremfløte, sukrin gold og finesse bakesukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok.
  • Kok slik at det bobler i massen i ca. 30-35 min. Rør hyppig. Du vil se at blandingen tykner underveis. Den er klar når det dannes strukturer i massen når du rører.
  • Grovhakk peanøtter og sjokolade med en kniv.
  • Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad. Rør smeltet sjokolade, smør og peanøtter i karamellen.
  • Dekk en matboks med bakepapir, hell massen i formen. Sett i kjøleskap i minst to timer, frem til karamellen har stivnet.
  • Skjær opp i barer og nyt. Oppbevar i kjøleskap eller frys.

Merknader

Opplever du at karamellmassen skiller seg kan du tilsette et par dråper iskaldt vann i kjelen med karamell og røre kraftig. 

Næringsinnhold

Kalorier: 146kcal | Karbohydrater: 1.2g | Protein: 2g | Fett: 14g