Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo nøttebakt laks

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO NØTTEBAKT LAKS MED SØT CHILISAUS

Allergener: Fisk, Melk, Nøtter, Soya
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 497kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Nøttebakt laks

Wok miks

  • Olje til steking
  • 0.5 rødløk strimlet
  • 0.5 rød paprika strimlet
  • 0.5 gul paprika strimlet
  • 4 knaskegulrøtter strimlet (inneholder under 5 gram karbohydrater/100 gram)
  • 250 gram kål strimlet
  • 60 gram aspargesbønner
  • 1 ts ingefær raspet (evt. lik mengde ingefærpulver)
  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 0.5 lime saften
  • ca. 1 dl hjemmelaget sursøt chilisaus
  • 3 - 4 ss rømme (utelates for melkefritt alternativ)
  • Fersk koriander

Fremgangsmåte

  • Start med å lage sursøt chilisaus. Oppskrift under kommentar.
  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Smør en ildfast form med olje før du legge laksen i formen. Strø salt på toppen av fisken.
  • Bland sukrinsirup gold og hakkete mandler i en skål. Topp laksen med nøtteblandingen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter, til laksen er gjennomstekt.
  • Varm olje i en stekepanne eller wok. Stek grønnsakene sammen med ingefær, soyasaus og limesaft i noen minutter. Hell over ønsket mengde sursøt chilisaus. Hold litt saus igjen som du blander med rømme, slik at du får en god rømmesaus til laksen.
  • Bland et par ss sursøt chilisaus med lik mengde rømme.
  • Server nøttebakt laks med wokgrønnsaker, sursøt chilisaus med rømme og fersk koriander.

Næringsinnhold

Kalorier: 497kcal | Karbohydrater: 18g | Protein: 32g | Fett: 30g