Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokolademoussekrem

Lavkarbo sjokoladekake med sjokolademoussekrem (nøttefri)

Allergener: Egg, Melk
Tid: 2 timer
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 388kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Sjokoladekake (ønsker du to tykke bunner lager du denne to ganger, istedenfor å dele én i to)

Sitronkrem

Sjokolademoussekrem

Fremgangsmåte

Sjokoladekake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
  • Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Hell røren i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 35 min.
  • Avkjøl kaken i formen.

Sitronkrem

  • Vask sitronen og rasp av skallet, før du presser ut saften.
  • Bland skall og saft i en bakebolle, sammen med de andre ingrediensene. Pisk til luftig krem.

Sjokolademoussekrem

  • Pisk kremfløte til krem.
  • Pisk seterrømme, kremost, søtning og kakaopulver til jevn røre før du vender det inn i den piskede kremen. Pisk til luftig sjokoladekrem.

Sett kaken sammen

  • Del en bunn i to, eller bruk to bunner. Legg bunnen på et kakefat. Smør med sitronkrem og legg over den andre bunnen.
  • Smør toppen og sidene med sjokolademoussekrem.
  • Knus frysetørkede bringebær og strø over kaken eller pynt med friske bær.

Næringsinnhold

Kalorier: 388kcal | Karbohydrater: 3.5g | Protein: 6g | Fett: 37g