Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo proteinbar - karamell, pekannøtt og hvit sjokolade

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PROTEINBAR - KARAMELL, PEKANNØTT OG HVIT SJOKOLADE

Tid: 2 timer 30 minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir ca. 12 barer)
Kalorier: 357kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Karamellfyll

Sjokoladetrekk

Fremgangsmåte

Sjokolademasse

  • Bland alle ingrediensene til en jevn og fast masse. Trykk sjokolademassen ned i en passende form som er kledd med bakepapir eller aluminiumsfolie. Massen skal toppes med karamell, boksen du bruker må derfor ha plass til karamell på toppen uten at det renner over.
  • Sett boken i kjøleskap mens du lager karamell.

Karamellfyll

  • Bland alle ingrediensene, unntatt pekannøtt, i en medium stor kjele og kok opp. Kok massen i ca. 30 minutter. Det skal boble litt, men sørg for at den ikke koker for mye da den da kan skille seg. Rør om av og til.
  • Trekk karamellmassen vekk fra platen når du ser at den har tyknet litt. Tilsett hakket pekannøtt.
  • Hell karamellblandingen over sjokolademassen du har satt i kjøleskap. Sett tilbake i kjøleskapet og la karamellen stå til kjøling i minimum 1.5 time, til den har stivnet.
  • Ta baren ut av formen. Skjær den i barer i den størrelsen du foretrekker.

Sjokoladetrekk

  • Smelt sjokolade over vannbad.
  • Legg bakepapir på et brett du får plass til i kjøleskap. Dypp barene i smeltet sjokolade før du legger de på bakepapiret. Barene er enkle å løsne fra bakepapir når sjokoladen har stivnet.
  • Strø over litt kanel og kakaopulver før du setter brettet i kjøleskapet.
  • Barene er spiseklar når sjokoladen har stivnet.

Næringsinnhold

Kalorier: 357kcal | Karbohydrater: 4.25g | Protein: 8.1g | Fett: 31.8g