Bland alle ingrediensene til en jevn og fast masse. Trykk sjokolademassen ned i en passende form som er kledd med bakepapir eller aluminiumsfolie. Massen skal toppes med karamell, boksen du bruker må derfor ha plass til karamell på toppen uten at det renner over.
Sett boken i kjøleskap mens du lager karamell.
Karamellfyll
Bland alle ingrediensene, unntatt pekannøtt, i en medium stor kjele og kok opp. Kok massen i ca. 30 minutter. Det skal boble litt, men sørg for at den ikke koker for mye da den da kan skille seg. Rør om av og til.
Trekk karamellmassen vekk fra platen når du ser at den har tyknet litt. Tilsett hakket pekannøtt.
Hell karamellblandingen over sjokolademassen du har satt i kjøleskap. Sett tilbake i kjøleskapet og la karamellen stå til kjøling i minimum 1.5 time, til den har stivnet.
Ta baren ut av formen. Skjær den i barer i den størrelsen du foretrekker.
Sjokoladetrekk
Smelt sjokolade over vannbad.
Legg bakepapir på et brett du får plass til i kjøleskap. Dypp barene i smeltet sjokolade før du legger de på bakepapiret. Barene er enkle å løsne fra bakepapir når sjokoladen har stivnet.
Strø over litt kanel og kakaopulver før du setter brettet i kjøleskapet.