Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo keftedes

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KEFTEDES - GRESKE KJØTTBOLLER MED GRESK SALAT

Allergener: Melk
Tid: 1 time
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 560.75kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Keftedes - greske kjøttboller

  • 400 gram kylling kjøttdeig
  • 1 sjalottløk finhakket
  • 1 ts ingefær raspet
  • 2 fedd hvitløk raspet
  • 1 ss pofiber
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 neve frisk mynte finhakket, ekstra mynte til servering
  • Olje eller meierismør til steking

Gresk salat

  • 100 gram agurk
  • 10 cherrytomater
  • 50 gram gul paprika
  • 50 gram ruccola evt. en annen type salat
  • 75 gram lavkarbo syltet rødløk evt. fersk rødløk
  • 50 gram sorte oliven
  • 100 gram fetaost (utelates for melkefritt alternativ)
  • 1 neve frisk basilikum
  • Extra virgin olivenolje
  • Salt og pepper
  • Lavkarbo gresk salatdressing

Fremgangsmåte

Keftedes - greske kjøttboller

  • Bland alle ingrediensene i en bolle. Sett bollen i kjøleskap i 20-30 minutter.
  • Fukt hendene og form til kjøttboller. De kan gjerne være litt avlange og flate, slik du ser på bildet. 400 gram kjøttdeig gir ca. 12 kjøttboller.
  • Stek kjøttbollene i en stekepanne med olje eller smør. Når de har fått stekeskorpe på begge sider kan du gjerne legge lokk over stekepannen og skru ned varme til medium temperatur. Slik at de dampes under lokk. Dette bidrar til å gjøre de enda mer saftig. Evt. steker du de ferdig uten lokk.
  • Strø gjerne over hakket mynte før servering.

Gresk salat

  • Skjær agurken i to og skrap ut innmaten. Del agurken i biter. Del cherrytomater i skiver. Del paprika i terninger. Bland i en skål sammen med ruccola.
  • Tilsett syltet rødløk, oliven, fetaost og basilikumblader. Hell over litt olivenolje og dryss over salt og pepper.

Merknader

Server lavkarbo keftedes med gresk salat, gresk salatdressing og lavkarbo lyst langpannebrød.

Næringsinnhold

Kalorier: 560.75kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 41.15g | Fett: 35.05g