Go Back
+ servings
Lavkarbo 17. Mai

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PAVLOVA MED VANILJEKREM OG BÆR

5 fra 3 stemmer
Skriv ut Pin
Tid: 16 hrs
Antall: 1 stor kake (1 kake gir ca. 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 329kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 5g | Fett: 29g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Pavlova

Vaniljekrem

Topping

  • 6 dl kremfløte
  • 400-500 gram jordbær
  • 300-400 gram blåbær
  • Evt. sitronmelisse

FREMGANGSMÅTE

Pavlova

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir.
  • Stivpisk eggehviten i en bakebolle. Pisk i fire minutter før du tilsetter eddik og litt og litt søtning mens du pisker. Pisk i ytterligere tre minutter når all søtningen er tilsatt.
  • Som hjelp til deg selv kan du gjerne tegne opp tre sirkler i ulike størrelser. I kaken som er avbildet har vi laget tre ulike sirkler som blir mindre og mindre, for å få til et tårn. Bunnen skal ha en høyde på et par cm.
  • Sett brettet midt i ovnen. Skru temperaturen ned til 100 grader, med en gang brettet settes inn. Stekes i 2.5 time. Du kan gjerne åpne døren på stekeovnen ca. én gang per time, for å slippe ut damp.
  • Skru av ovnen og la bunnen stå i ovnen, med døren på gløtt, i 12 timer. På denne tiden vil bunnen tørke og du får sprø ytterside. Ikke fortvil over at bunnen kjennes myk ut etter steketiden, bunnen vil tørke og bli sprø.

Vaniljekrem

  • Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Varm sausen opp til medium varme, mens du røre hele tiden. La sausen så vidt koke på lavest mulig temperatur mens du rører. Sausen skal tykne, slik at den blir like tykk som vaniljekrem skal være. Dette tar ca. 15-20 minutter.
  • Dersom sausen ikke tykner tilstrekkelig, tilsetter du mer xanthan gum. Sausen vil også tykne når den kjølner. Dersom sausen blir for tykk kan du spe den med litt fløte. Avkjøl sausen.

Sett sammen kaken

  • Kaken settes sammen like før servering, for å bevare bunnen så sprø som mulig.
  • Pisk vaniljekremen med en ballongvisp, slik at den blir luftig og glatt. Pisk kremfløte og bland halvparten av kremen med vaniljekremen.
  • Smør krem på bunnen og topp med vaniljekrem. Strø over hakket bær. Gjenta prosessen på alle lagene. Vi brukte sprøytepose til vaniljekremen, men dette er ikke nødvendig.
    Lavkarbo pavlova
  • Topp eventuelt kaken med noen blader sitronmelisse.