Legg gelatinpulver i et eggeglass og fyll opp med kaldt vann og la dette bløtlegge seg i ti minutter, til du får en myk gelémasse.
Start med å brune smøret ved å smelte det i en kjele på medium varme. Først vil du se at melkestoffene synker til bunnen, og etter noen minutter vil smøret begynne å bli brunt. Pass på at det kun blir en lys nøttebrun farge og ikke brent.
Bland geléen i det varme smøret og rør til alt er løst opp.
Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.
Finn frem en brødform på 1 liter og kle både bunn og vegger med bakepapir.
Bruk en elektrisk mikser og bland godt sammen det brunede smøret, mandelsmør, finesse bakesukker og egg, og evt. vaniljeekstrakt. Pisk til en kremet masse.
Rør inn espressopulver, bakepulver, kakaopulver og salt. Rør til alt er blandet.
Hvis du vil ha i sjokoladeknapper, tilsetter du dette nå. Strø gjerne noe på toppen av kaken også.
Hell røren i brødformen og stek på midterste rille i 16-18 minutter.
Avkjøl kaken helt før du skjærer i den.
Merknader
Kaken oppbevares i tett boks i kjøleskap i 10 dager. Kan også fryses. Lykke til med å ikke spise hele kaken med en gang!!