Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kinesisk wok med persille

LAVKARBO KINESISK WOK MED PERSILLE

Allergener: Fisk, Sesamfrø, Soya, Sulfitter
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 499kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Marinade

  • 400 gram kyllingfilet strimlet
  • 3 fedd hvitløk raspet
  • 1 ss ingefær raspet
  • 1 chili finhakket
  • 1 neve persille hakket
  • 4 ss glutenfri soyasaus
  • 2 ts fish sauce
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss tomatpuré evt. dobbel mengde sukkerfri ketchup
  • 4 ts sukrinmelis
  • 1 ts riseddik eller en annen eddik
  • 0.5 ts xanthangum

Wok

  • 150 gram champignon kuttet i båter
  • 100 gram knaskegulrøtter kuttet i staver
  • 1 løk kuttet i båter
  • 100 gram brokkoli kuttet i buketter
  • 0.5 paprika kuttet i båter eller staver
  • 100 gram sukkererter
  • 150 gram squash kuttet i båter
  • 1 lime saften
  • 0.5 dl vann
  • 2 never hakket persille

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til marinaden i en skål, unntatt kylling og xanthan gum.
  • Del marinaden i to skåler og tilsett kylling i den ene skålen. Bland godt og la kjøttet marineres i minimum 15 minutter.
  • Bland xanthan gum i skålen med gjenværende saus.
  • Kutt alle grønnsakene.
  • Stek kylling i en stekepanne med olje, til kyllingen er gjennomstekt. Har du lokk til stekepannen legger du lokk over og lar kyllingen stekes på medium temperatur. Ta kyllingen ut av stekepannen når den er klar.
  • Stek grønnsakene i samme stekepanne, uten å vaske den. Stekes til de er gjennomvarm, men fremdeles sprø.
  • Tilsett den stekte kyllingen, resten av sausen, limesaft og vann. kok opp og la putre et par minutter til du ser at sausen tykner. Tilsett ørlite mer xanthan gum, dersom du ønsker tykkere saus.
  • Strø over hakket persille når retten er klar.

Næringsinnhold

Kalorier: 499kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 46g | Fett: 26g