Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo sitron- og lakrisostekake

Lavkarbo sitron- og lakrisostekake med marshmallow frosting

Allergener: Egg, Melk, Nøtter, Sulfitter
Tid: 4 timer
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 339kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Bunn

Sitron- og lakrisostekrem

  • 4 gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 150 gram kremost
  • 100 gram seterrømme
  • 80 gram bakesukkr
  • 20 gram lakrisrotpulver
  • 1 krm malt anis (kan utelates)
  • 1 ts raspet sitronskall
  • 1.25 dl sitronsaft (2 sitroner gir ca. 1.25 dl sitronsaft)

Marshmallow frosting

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle.
  • Smør en 22 cm rundt kakeform med smør.
  • Trykk deigen ned i formen og trykk den ca. én cm opp rundt kanten. Prikk bunnen med en gaffel.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 18 minutter.
  • Avkjøl bunnen i kakeformen.

Sitron- og lakrisostekrem

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La ligge i 10 minutter.
  • Pisk kremfløte til krem i en bakebolle. Pisk kremost, seterrømme, søtning, lakrisrotpulver og malt anis i en annen bolle. Hell kremostblandingen over i bollen med kremen og bland godt.
  • Vask sitronen før du rasper av skallet. Del sitronen i to og skvis ut sitronsaften. Varm saften opp til kokepunktet i en kjele.
  • Klem ut vannet fra gelatinplatene før du tilsetter gelatinet i den varme sitronsaften. Rør til det er oppløst. Avkjøl blandingen før du heller det og sitronskall i ostekremen. Pisk godt.
  • Hell ostekremen over bunnen i kakeformen. Sett formen i kjøleskap i minimum tre timer.

Marshmallow frosting

  • Skill eggehviten fra plommen og sørg for å ikke få med rester fra plommen. Bland eggehvitene i en bakebolle med eddik og pisk til stiv marengs.
  • Bland vann, søtning og fibersirup i en kjele. Bruk et termometer og kok blandingen til den når 120 grader. Har du ikke termometer lar du blandingen koke i fem minutter på høy varme.
  • Hell innholdet fra kjelen i en tynn stråle i bollen med stivpisket eggehvite. Pisk mens du heller. Pisk blandingen i fem minutter, til massen blir luftig og fast.
  • Hell marshmallows frostingen i en sprøytepose og pynt toppen av kaken med rosetter. Du kan også smøre frostingen på kaken dersom du ønsker et røffere utseende.

Næringsinnhold

Kalorier: 339kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 7g | Fett: 28g