Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo peanøttpai med marshmallow fluff

Lavkarbo peanøttpai med marshmallow fluff

Allergener: Melk, Peanøtter, Sulfitter
Tid: 2 timer
Porsjoner: 1 pai (1 pai gir ca. 12 stykker)
Kalorier: 358kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Bunn

Peanøttkrem

Marshmallow fluff

Toppingforslag

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Kjør peanøttene i en foodprosessor slik at du får fint peanøttmel. Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle og jobb med deigen til den er smidig og fast.
  • Trykk deigen ned i en smurt paiform på 24 cm diameter. Du kan også bruke en rund kakeform.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl bunnen i formen.

Peanøttkrem

  • Pisk alle ingrediensene sammen i en bakebolle til en fast og jevn krem.
  • Smør kremen på paibunnen.

Marshmallow fluff

  • Bland vann, søtning og fibersirup i en kjele. Bruk et termometer og kok blandingen til den når 120 grader. Har du ikke termometer lar du blandingen koke i fem minutter på høy varme.
  • Stivpisk eggehviter og eddik i en bakebolle.
  • Hell innholdet fra kjelen i en tynn stråle i bollen med stivpisket eggehvite. Pisk mens du heller. Pisk i ca. fem minutter, til massen blir luftig og fast.
  • Bre marshmallow fluff utover kaken.

Toppingforslag

  • Smelt sjokolade over vannbad og sirkle dette over kaken. Dryss over hakket peanøtt og raspet sjokolade. Hell gjerne over sukrinsirup caramel rett før servering.
  • Sett gjerne kaken i kjøleskapet i en times tid før servering, slik at marshmallowen blir fast.

Næringsinnhold

Kalorier: 358kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 10g | Fett: 28g