Go Back
+ servings
Lavkarbo sjokolademuffins med kokoskaramell

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SJOKOLADEMUFFINS MED KOKOSKARAMELL

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin
Tid: 2 hrs
Antall: 12 muffins

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 408kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 12g | Fett: 33g
Allergener
Egg
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Pekan sjokolademuffins

Kokoskaramell

FREMGANGSMÅTE

Pekan sjokolademuffins

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Smelt kokosolje og pekansmør i en kjele.
  • Bland bakesukkr, avfettet linfrømel, kakaopulver, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett smeltet kokosolje og pekansmør. Rør godt før du tilsetter de øvrige ingrediensene. Hold gjerne igjen litt av pekannøttene slik at du kan strø dette på toppen.
  • Hell ca. én toppet spiseskje røre i hver muffinsform. Strø over resten av nøttene.
  • Stekes på nest nederste rille i ca. 18 minutter.

Kokoskaramell

  • Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La blandingen koke i 25 minutter på høy varme, mens du rører fra tid til annen. Pass på at blandingen ikke brenner i bunnen.
  • Bruk enden på en sleiv eller et annet redskap med rund tupp og lag en grop i midten av muffinsen. Bruk enten en sprøytepose eller bruk en ts til å fylle hullet med kokoskaramell.
  • La kokoskaramellen stive før du forsyner deg. Dette tar en times tid eller to. Legg én pekannøtt over karamellen. Strø gjerne litt flaksalt over muffinsen før servering.