Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo pitabrød 2.0

Lavkarbo pitabrød 2.0

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk, Sulfitter
Tid: 1 time 45 minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 4 pitabrød)
Kalorier: 217kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 egg
  • 200 g gresk yoghurt
  • 1 dl varmt vann
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss eplecidereddik
  • 60 g havrefiber
  • 25 g Fiberhusk (psyllium)
  • 17 g pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts finesse bakesukker evt. bakesukkr, tagatesse, inulin, yaconsirup eller honning*
  • 0,5 ts tørrgjær

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Samle deigen i bunnen av bollen og la stå i 15 min.
  • Del deigen i like store deler. Fukt hendene og kjøkkenbenken med litt vann og form til pitabrød på benken. Legg brødene på bakebrett med bakepapir.
  • Sett til heving i 45 min på en lun plass.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i 25-30 min. Avkjøl på rist.
  • Holdbar noen dager i romtemperatur, eller frys ned for lengre holdbarhet.

Merknader

For å aktivere gjæren må du tilføre drivstoff i form av søtning.
*Honning kan brukes av deg som ikke ønsker å investere i lavkarbo søtning som aktiverer gjæren. Honningen du bruker i denne oppskriften vil "spises" av gjæren, og vil derfor ikke bidra med karbohydrater til det ferdige resultatet. 
Vi anbefaler ikke å bruke honning i et lavkarbo kosthold ellers, men anser det som et godt produkt for å aktivere gjæren. 

Næringsinnhold

Kalorier: 217kcal | Karbohydrater: 2.8g | Protein: 11g | Fett: 13g